De Fietsketting is een blogserie met als centraal thema de fiets en het werk van Cycling out of Poverty. Middels een “doorgeefpen” schrijft iedere keer een andere persoon over de fiets en het werk van CooP-Africa vanuit zijn/haar persoonlijke betrokkenheid. Deze keer in de FietsKetting: Marijn de Vries.

WIE IS MARIJN DE VRIES

Marijn de Vries, oud-profwielrenner, journalist, columnist, wieleranalist, dagvoorzitter, presentator, organisator van racefietsevenementen en fietsburgemeester van Zwolle.

5 VRAGEN AAN MARIJN DE VRIES

Wat betekent de fiets voor jou?
Fietsen betekent voor mij vrijheid. Sporten en ontspannen tegelijk. Genieten van buiten zijn, van de wind door mijn haren. De fiets heeft me op alle mogelijke manieren uitgedaagd, en mijn leven voor altijd veranderd toen ik op mijn dertigste besloot een experiment te beginnen of ik nog profwielrenner kon worden. Dat is gelukt, ik heb 6 jaar op het hoogste niveau gewielrend.

Wat is jouw mooiste ervaring op de fiets?
Soms heb je van die dagen dat je het gevoel hebt dat je voor altijd kunt blijven fietsen. Dat alles zo samen valt, en dat je een wordt met de natuur. Dat vind ik de mooiste ervaringen.

Wat zou er moeten veranderen met betrekking tot de fiets/het fietsen?
Er mag wel wat meer geduld en begrip komen op de fietspaden. Veel fietsers zitten elkaar op een bepaalde manier in de weg. Dat komt ook door de toegenomen snelheidsverschillen, en daar zou de fietsinfrastructuur wel meer op aangepast mogen worden – wat hier en daar al wel gebeurt met de aanleg van fietssnelwegen. Maar: een beetje meer begrip voor elkaar is ook al een groot goed 🙂

Met wie zou je wel eens een stukje samen willen fietsen?
Met Lotte Kopecky, toch wel de ster van het vrouwenwielrennen op dit moment, en een superinteressante persoonlijkheid.

Wat vind jij het mooiste aan het werk van Stichting Cycling out of Poverty (CooP-Africa)?
Ik ken deze organisatie eerlijk gezegd niet…

VOLGENDE KEER IN DE #FIETSKETTING

Pui-Yuen Cheng

CYCLING OUT OF POVERTY (COOP-AFRICA)EEN FIETS MAAKT HET VERSCHIL

Cycling out of Poverty (CooP-Africa) ondersteunt scholieren, gezondheidsvrijwilligers, boeren en kleine ondernemers in Kenia en Oeganda met fietsen om toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, werk en inkomen te verbeteren.
https://www.coop-africa.org/nl/

EERDER IN DE #FIETSKETTING