Loop in de maand juli jouw eigen alternatieve Vierdaagse met een zelfgekozen route voor het CoronaFiets Fonds van Cycling out of Poverty. Doe mee!

De Vierdaagse van Nijmegen kan dit jaar helaas niet doorgaan. Ook onze directeur, Luuk Eickmans, kan hierdoor zich zelf niet revancheren op een niet-succesvolle poging in 2007. Luuk Eickmans: “13 jaar geleden heb ik eens geprobeerd de Vierdaagse van Nijmegen te lopen. Maar al na dag 1 had ik derdegraads blaren, als er gradaties in blaren bestonden. Ik wilde dit jaar revanche nemen en voor de fietsprojecten van Cycling out of Poverty geld in zamelen. Voor elke kilometer een euro, zodat ik op de finish een of twee fietsen ingezameld zou hebben. Maar spijtig genoeg zal ik een jaar moeten wachten voor de echte vierdaagse.”

Maar wellicht biedt deze alternatieve Vierdaagse voor Luuk en anderen een uitkomst. Want vele jaren was de Vierdaagse van Nijmegen een evenement waarmee Stichting Cycling out of Poverty geld ophaalden voor de fietsprojecten. En dat willen we niet verliezen, zeker niet in deze tijden waarin de fiets nog een groter verschil maakt.

DE ALTERNATIEVE VIERDAAGSE WANDELEN VOOR HET GOED DOEL

Wij nodigen vierdaagse lopers, wandelaars en supporters van de fietsprojecten van Cycling out of Poverty uit om in de maand juli 4 dagen een zelfgekozen route van 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag ergens in Nederland of Belgie te lopen. En tevens voor hun inspanning een kleine crowdfunding actie op te zetten voor het #coronafiets fonds op geef.nl. Elke 135 euro die we zo inzamelen helpt een zorgmedewerker in Kenia in het zadel. Zo wordt deze Vierdaagse-editie wel een heel speciale uitvoering.

CORONAFIETSEN IN KENIA

In Kisumu, Kenia dreigt er een gezondheidsramp. Kenia worstelt nog steeds om Covid-19 te bedwingen. In de sloppenwijken rond Kisumu, met een bevolkingsdichtheid van 8.953 mensen per vierkante kilometer, zijn de risico’s van een catastrofale uitbraak enorm. Aan de andere kant wordt Kisumu County getroffen door overstromingen, waardoor nu al 32.000 mensen op de vlucht zijn en er een grote kans is op uitbraken van tyfus, cholera en malaria.

Overstromingen in Kenia

Cycling out of Poverty werkt al geruime tijd in deze regio en ondersteunt community health volunteer systeem met fietsen en inkomensgenererende activiteiten. Maar Nyando, zwaar de overstromingen het grootsts zijn, en de dichtbevolkte sloppenwijk rond Kisumu, met grote risico’s op corona-uitbraken, hebben nu jullie steun nodig. In dit Bike4Care-project, gefinancierd uit het #coronafiets fonds willen we zorgpersoneel, gezondheidsvrijwilligers en plaatselijke noodhulpteams van fietsen voorzien om de meest kwetsbare groep mensen tijdens deze Covid-19-crisis te helpen en te beschermen.

MEER INFORMATIE OF MELD JE DIRECT AAN

Laat je naam en email achter via het onderstaand formulier zodat Stichting Cycling out of Poverty meer informatie over de alternatieve Vierdaagse en een fondsenwervingstoolkit kan sturen. En desgewenst support kan geven bij het maken van een geefactie-pagina.

  Uw voornaam (verplicht)

  Uw achternaam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Ik wil graag meer informatie over de alternatieve Vierdaagse ontvangen
  Ik wil graag de nieuwsbrief van Stichting Cycling out of Poverty via email ontvangen

  Cycling out of Poverty gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie.

  Om het nog echter te maken kun je je ook inschrijven voor De Alternatieve Vierdaagse van wandel.nl.