Bertha de Wild uit Angeren loopt de Vierdaagse van Nijmegen voor de 9de keer en zamelt 630 euro in voor fietsen voor scholieren in Oeganda. Met haar actieresultaat heeft zij het verschil gemaakt voor 5 meisjes in Oeganda die dit jaar met de fiets naar school kunnen en daarmee een betere toegang hebben tot onderwijs.

Bertha op geef.nl: “Met afstanden van 15 kilometer naar school moeten scholieren in Oeganda dagelijks 30 kilometer lopen om onderwijs te kunnen volgen! Dat is de afstand die ik tijdens de Nijmeegse Vierdaagse 4 dagen lopen, maar in Oeganda gaan ze 6 dagen per week naar school… Geen wonder dat veel jonge meisjes te laat komen of vroegtijdig met school moeten stoppen omdat ze ook in het huishouden moeten helpen. Deze scholieren wil ik ondersteunen met een fiets in het Bike4School programma van Stichting Cycling out of Poverty. Mijn streven is om voor elke kilometer die ik loop 1 euro in te zamelen“.

Ze zamelde echter geen 1 euro per kilometer in, maar wierf uiteindelijk 5,25 euro per kilometer. En kwam daarmee op een fantastisch resultaat van 630 euro (525% van haar oorspronkelijke doel!). Bertha bedankt voor jouw tomeloze inzet en op naar de 10de Nijmeegse Vierdaagse in 2020 en hopelijk meer Goede Doelen Lopers die jouw voorbeeld zullen gaan volgen.

4 dagen x 30 km = 120 km x 1 euro = 120 euro = 1 fiets

Loop de Vierdaagse van Nijmegen voor fietsen voor scholieren in Afrika: MELD JE AAN Vierdaagse Nijmegen 2020