Wandel de Nijmeegse 4Daagse voor fietsen in Afrika! De Nijmeegse Vierdaagse: het wandelevenement van de wereld (Walk of the World) waaraan jaarlijk tienduizenden wandelaars deelnemen. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige omgeving. Doe jij mee? Geef jouw sportieve prestaties dan nog meer betekenis door voor elke kilometer die jij loopt 1 euro in te zamelen. Met afstanden varierend van 30 kilometer tot 50 kilometer per dag zou jouw deelname een scholier in Kenia of Oeganda in het zadel kunnen helpen.


Voor elke 150 euro die we inzamelen kan een meisje uitgerust worden met een fiets. Voor elke euro die wordt ingezameld legt Stichting De Roeper 50 eurocent bij. Dus loop je de 30 kilometer dan geef jij een scholier toegang tot een fiets. Loop je de 50 kilometer dan kun jij twee scholieren uitrusten met een fiets.

WAAROM?

Bike4School is een van de programma’s van Stichting Cycling out of Poverty die in Kenia en Oeganda toegang verbetert tot inkomen, onderwijs en gezondheidszorg met fietsen. Volgens de VN woont 43% van de niet-schoolgaande kinderen in sub-Sahara Afrika. En alhoewel in Kenia en Oeganda het basisonderwijs gratis is gemaakt, is de toegang tot school nog steeds een uitdaging. Met afstanden van 15 kilometer naar school moeten scholieren dagelijks 30 kilometer lopen om onderwijs te kunnen volgen!  Dat is de afstand die de deelnemers van de Vierdaagse 4 dagen lopen, maar in Kenia en Oeganda gaan ze 6 dagen per week naar school… Geen wonder dat veel jonge meisjes te laat komen of vroegtijdig met school moeten stoppen omdat ze ook in het huishouden moeten helpen. Deze scholieren willen wij ondersteunen met een fiets in het Bike4School programma.

Voor een gezonde ontwikkeling is gelijke toegang tot scholing een must. Met het Bike4School programma van Cycling out of Poverty is onderwijs niet langer buiten bereik. In dit programma worden op-maat fietsen uitgedeeld die speciaal zijn gebouwd voor het Afrikaanse terrein aan meisjes die ver van school wonen. Met een fiets neemt de reistijd naar school drastisch af waardoor de meisjes uren kunnen spenderen aan studeren, zorgen voor het gezin of gewoonweg dromen. Een fiets maakt het verschil!

KOM IN ACTIE

Heb jij dit jaar een startbewijs weten te bemachtigen van de Walk of the World? Geef jouw sportieve prestaties dan nog meer betekenis door voor elke kilometer die jij loopt 1 euro in te zamelen (stichting De Roeper zal voor elke ingezamelde euro 50 eurocent bijleggen). En loop na vier dagen wandelen nog glorieuzer over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen en een Award of Appreciation uit Kenia of Oeganda.

Werf met en voor Cycling out of Poverty fondsen voor fietsen voor jonge meisjes in Kenia en Oeganda. Fondsenwervingsdoel bedraagt jouw te lopen kilometers in euro’s.  Dus loop je 4x 30 kilometer dan is jouw doel 120 euro. Loop je 4x 50 kilometer dan is jouw doel 200 euro. Deze euro per kilometer kun je werven op jouw eigen gepersonaliseerde fondsenwervingspagina op geef.nl. Start jouw actie nu:

Als jouw actie is aangemaakt op geef.nl en de eerste 30 euro is binnengekomen zullen wij jou een exclusief Cycling out of Poverty vierdaagse shirt opsturen en bij het behalen van jouw fondsenwervingsdoel sturen wij jou een Award of Appreciation (in de vorm van gepersonaliseerd bewijs welke scholiere in Kenia of Oeganda jij hebt uitgerust met een fiets).

Stuur een email naar info@coop-africa.org voor meer informatie.

Nijmeegse Vierdaagse voor Cycling out of Poverty