Fiets tijdens het Hemelvaartweekend de Ride4Corona: een virtueel fietsevenement van 40 tot 400 kilometer, waarmee geld wordt ingezameld voor fietsen in Oeganda. Doe mee en help zorgmedewerkers in Oeganda in het zadel.

“Het stoppen of in ieder geval het vertragen van de verspreiding van het coronavirus is cruciaal in een arm land als Oeganda. Met slechts 55 IC bedden voor het hele land, is het zorgsysteem er niet opgewassen tegen een grootschalige uitbraak. Om de verspreiding tegen te gaan zijn we het Corona Fiets Project gestart. In dit project worden gezondheidswerkers en leden van het Covid-19 Task Force in Jinja District in Oeganda met fietsen en mondkapjes uitgerust. Deze zorgmedewerkers verlenen al sinds jaar en dag een vorm van thuiszorg: van het helpen bij van geboortes tot malariatesten en -behandeling. Daarnaast geven ze in deze tijd uitleg over het Coronavirus en wat ze wel en wat niet moeten doen. Ze nemen angst weg, ontkrachten nepnieuws en signaleren Corona gevallen. Omdat openbaar vervoer, auto’s, motoren en brommers verboden zijn vanwege Corona, doet dit zorgpersoneel hun ronde te voet. Een fiets verbetert de mobiliteit van deze helden die in de dorpen en sloppenwijken het gevecht tegen het corona virus aan gaan”, aldus Luuk Eickmans, directeur van Cycling out of Poverty.

RIDE4CORONA

Fiets tijdens het Hemelvaartweekend ergens in Nederland 400, 200, 100 of 40 kilometer, en help zo zorgmedewerkers die in Oeganda in de frontlinie strijden tegen de verspreiding van het coronavirus in het zadel. Deelnemers bepalen zelf of deze afstand in 4 dagen worden fietst, of 3, of 2, of zelfs in 1 dag. Kies dus zelf jouw Ride4Corona challenge, ergens tussen 400 kilometer in 1 dag tot 40 kilometer dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Je mag ook zelf kiezen hoe je deze afstand fietst: op een racefiets, mountainbike, electrische fiets, bakfiets, SWAP-fiets, of zelfs op de rollerbank of indoortrainer in huis. Er zijn geen regels, behalve de Nederlandse maatregelen tegen het coronavirus, dus #RideSolo.

Vraag vrienden, familie en collega’s om jouw prestatie te belonen met een donatie. Het doel is dat we gezamenlijk 4.444 euro inzamelen. Stichting Wilde Ganzen verdubbelt de opbrengst van Ride4Corona, dus bij het succesvol werven van 4.444 euro hebben we een actieopbrengst van 8.888 euro. Dit is goed voor 70 fietsen voor zorgpersoneel in Oeganda.

SCHRIJF JE IN

Schrijf je in ( www.coop-africa.org/nl/ride4corona) en maak direct je persoonlijke fondsenwervingspagina aan. De Ride4Corona wordt ook in Oeganda gereden, en op de website is de livefeed te volgen van de tocht. Deelnemers in Nederland kunnen ook op social media foto’s, video’s of een livefeed delen met hashtag #Ride4Corona. Deelnemen is gratis, en iedere deelnemer ontvangt na afloop een digitaal certificaat met jouw actieopbrengst. Doe mee voor zorgpersoneel in Oeganda!