Bertha de Wild is de eerste die zich heeft aangemeld om met de Nijmeegse Vierdaagse fondsen te werven voor fietsen voor scholieren in Oeganda.

Bertha de Wild: “Met afstanden van 15 kilometer naar school moeten scholieren in Oeganda dagelijks 30 kilometer lopen om onderwijs te kunnen volgen!  Dat is de afstand die ik tijdens de Nijmeegse Vierdaagse 4 dagen lopen, maar in Oeganda gaan ze 6 dagen per week naar school… Geen wonder dat veel jonge meisjes te laat komen of vroegtijdig met school moeten stoppen omdat ze ook in het huishouden moeten helpen. Deze scholieren wil ik ondersteunen met een fiets in het Bike4School programma van Stichting Cycling out of Poverty. Mijn streven is om voor elke kilometer die ik loop 1 euro in te zamelen.

4 dagen x 30 km = 120 km x 1 euro = 120 euro = 1 fiets

Steun Bertha

Je kunt de #lopenvoorfietsen actie van Bertha steunen door jouw bijdrage te doen.