Op 25 mei brengt de NFP-groep tijdens de Nationale Fiets naar je Werk Dag wederom het zakelijk fietsen op een leuke manier onder de aandacht. Het doel is om op die dag zoveel mogelijk werknemers op de fiets naar het werk te laten komen. En de werknemers kunnen daarbij ook het werk van Stichting Cycling out of Poverty ondersteunen, want bij de aanmelding worden de autokosten berekend die je bespaart door op de fiets te gaan die dag. Dit kleine bedrag kun je dan direct doneren voor een fiets in Afrika via Tikkie.

Maar ook zijn er diverse werkgevers die een extra trap doen voor fietsen in Afrika tijdens Fiets naar je Werk Dag 2023. Zo zal TOPdesk Nederland per gefietste kilomer van hun medewerkers een donatie overmaken aan Cycling out of Poverty.

VEEL AANDACHT VOOR VITALITEIT

Bij TOPdesk Nederland wordt er sowieso veel aandacht besteed aan vitaliteit en wordt er geinvesteerd in de dagelijks gezondheid van medewerkers. Zo bieden zij elke dag een gratis, gezonde lunch aan, zijn er gratis sportactiviteiten en is er sinds kort ook een maandelijks vitaliteitsbudget van € 50 dat ingezet kan worden voor sport, mindfulness of andere zaken die bijdragen aan fysieke en mentale gezondheid.

Cycling out of Poverty ondersteunt onder andere zorgpersoneel in Afrika met een fiets voor betere monitoring van en zorg voor zwangere vrouwen. We zien het aantal geboortes onder professionele zorg in gebieden waar wij met ons Bike4Care programma werken significant toenemen.

DUURZAAMHEID EN MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Daarnaast zijn voor TOPdesk Nederland duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk thema’s. Redenen genoeg dus voor TOPdesk Nederland om deel te nemen aan de Fiets naar je Werk Dag! Zo stimuleren zij hun collega’s om die dag de fiets te nemen naar het werk waar speciaal voor de Fiets naar je Werk Dag een gezond, vegan ontbijt op hen wacht. En staat er een fietsenmaker paraat om de fietsen weer helemaal op orde te zetten.

EXTRA TRAP VOOR FIETSEN IN AFRIKA

Met deze actie willen ze graag ook iets goeds doen voor een ander. Daarom zal TOPdesk Nederland per gefietste kilomer een donatie overmaken aan Cycling out of Poverty. Met deze extra actie van TOPdesk Nederland kan Cycling out of Poverty weer meer scholieren, zorgmedewerkers, boeren en kleine ondernemers in Afrika uitrusten met een fiets voor betere toegang tot onderwijs, zorg, werk en inkomen.

OOK IETS EXTRA’S DOEN ALS WERKGEVER?

Wil je als werkgever ook een trap extra doen tijdens Fiets naar je Werk Dag 2023 neem dan contact met ons op via info@coop-africa.org. Deze extra inzet kan in de vorm van een donatie maar uiteraard ook in de vorm van een persbericht, taggen van Cycling out of Poverty op social media of extra aandacht geven aan het goede doel middels een intern bericht aan alle medewerkers.