Ga je morgen op de fiets naar je werk vanwege Fiets naar je Werk Dag? Dan ben je goed bezig, want fietsen is gezond. Daarbij denk je misschien al snel aan je conditie en gewicht. Maar er zijn meer voordelen aan het fietsen waardoor jij je lekkerder voelt tijdens je werkdag.

Fietsen voor fietsen

Een daarvan is dat je de autokosten die je morgen bespaard kan doneren aan Cycling out of Poverty zodat wij gezondheidsvrijwilligers in Kenia een fiets kunnen geven om gezinnen in geisoleerde gebieden betere toegang tot gezondheidszorg te geven. #fietsenvoorfietsen

Doneer hier jouw bespaarde autokosten.

Lees meer over het Bike4Care programma van Cycling out of Poverty.

Nog meer voordelen op een rijtje

 1. FIETS JEZELF FITTER DAN TIEN JAAR JONGERE COLLEGA’S
  Regelmatig fietsen naar het werk verhoogt de fitheid met gemiddeld 13%. Dit is vergelijkbaar met het effect van regelmatig sporten (bijvoorbeeld 1-2 keer per week fitnessen). Pak dus de fiets naar je werk en voel je stukken jonger.
 2. JE KUNT MET EEN GERUST(ER) GEWETEN EEN KEERTJE SNACKEN
  Fietsen is een goede manier om overgewicht te voorkomen, want bij een relatief lage intensiteit en lange duur levert het een groot vetverbruik op. Dagelijks 30 minuten fietsen op een gemiddeld tempo van 18 km/u levert 150 kcal extra verbruik op (boven stilzitten). Je verbrandt daarmee dus bijvoorbeeld de kilocalorieën van een kroket. Pure winst; helemaal als je die kroket toch maar laat liggen.
 3. REGELMATIG FIETSEN NAAR JE WERK GEEFT JE EEN GOED GEVOEL
  Voel jij je vaak beter als je na je werk van je fiets stapt? Dat kan kloppen! Fietsen heeft namelijk aantoonbare fysiologische effecten op stress en depressie. Als je fietst maak je de hormonen endorfine en serotonine aan, die je met antidepressiva ook aanmaakt. Met fietsen is dit echter een natuurlijk proces zonder bijwerkingen. Fietsen geeft je dus een lekker gevoel!
 4. FIETSEN BESCHERMT JE TEGEN ZIEKTES
  Door regelmatig te fietsen vermindert de kans op verschillende ziekten, zoals hart- en vaatziekten en borstkanker, en neemt de kans op vroegtijdig overlijden af met bijna 40%.
 5. FIETSEN IS GEWOON LEKKER GEMAKKELIJK
  Nederland is het fietsland bij uitstek. Eindeloze fietspaden, volop plek voor je fiets en ander verkeer dat gewend is aan fietsers. En binnen de stad ben je vaak ook nog sneller op je bestemming en heb je je reistijd veel meer zelf in de hand. Volop redenen om de fiets te pakken dus.
 6. FIETSEN NAAR JE WERK BESPAART GELD
  Fietsen naar je werk is een goedkope manier van transport; het is goedkoper dan met de bus of met de auto. De kosten van het fietsen zijn erg afhankelijk van het soort fiets; een elektrische fiets is duurder in onderhoud en die kost meer energie omdat de accu opgeladen dient te worden. Fietsen kan je daarnaast zorgkosten besparen en als je iedere dag naar je werk fietst is een abonnement bij de sportschool wellicht helemaal niet nodig!
  PS jouw bespaarde reiskosten naar je werk kun je nog meer waarde geven door (een deel) te doneren aan de fietsprojecten van Cycling out of Poverty. Bijvoorbeeld door lid te worden van de #ONEBIKECLUB, waar je maandelijks 10 euro doneert en dus elk jaar een fiets beschikbaar stelt aan een scholier, gezondheidswerker, boer of kleine ondernemer in Afrika. Lees meer over de One Bike Club
 7. FIETSEN IS DUURZAAM
  Last but not least: fietsen is duurzaam! Een mooie manier om zelf ook je steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld.