CooP-Africa (Cycling out of Poverty) is verheugd om een nieuwe bedrijfspartner aan te kondigen: BBB CYCLING. BBB Cycling is een gerenomeerde onderneming voor fietsonderdelen en accessories. Ze hebben een overduidelijke passie voor fietsen. Dit zie je niet alleen terug in hun producten en service, maar ook in hun steun die zij gaan geven aan de fietsprojecten van CooP-Africa.

Frank van Eck, Marketing Manager legt uit waarom ze CooP-Africa (Cycling out of Poverty) zo’n warm hart toedragen:

“Fietsen is een passie van ons en van onze klanten. Wij koesteren de band die we hebben met de fietsgemeenschap. Wij zijn onderdeel van elke rit, brengen plezier in het fietsen, en zorgen ervoor dat fietsers meer tijd op hun fiets doorbrengen samen met hun vrienden. Wij zijn daarom blij dat we onze passie voor fietsen ook kunnen uitdragen via de fietsinterventies van CooP-Africa die bijdragen aan een betere wereld. Het is mooi om te zien, orgineel en uniek dat CooP-Africa de fiets centraal stelt om het verschil te kunnen maken in de levens van zoveel Afrikaanse gezinnen en hen uitzicht biedt op een betere toekomst.”

 

 

BBB Cycling zal onder andere Bikeventures gaan supporten. Deze sociale onderneming onder de vleugels van CooP-Africa wordt gerund door Oegandese en Keniaanse jongeren. In Kenia en Oeganda biedt Bikeventures fiets-/mountainbike tours, fiets en mountainbike verhuur, fietsreizen en fietssafaris. Alle opbrengsten van Bikeventures worden gedoneerd aan de fietsprojecten van CooP-Africa.

 

 

Daarnaast zal BBB Cycling het CooP-Africa Cycling Team gaan sponsoren. Dit is een belofte team van Oegandese jongeren die CooP-Africa door middel van de fietssport, zelfvertrouwen, samenwerkings- en ondernemersvaardigheden wil meegeven. Ook worden zij ondersteunt met het generen van inkomsten. Deze vaardigheden en mogelijkheden helpen hen uit te groeien tot rolmodel in de gemeenschap en daarbuiten. Het beoefenen van de fietssport door dit team zal ook leiden tot een imago-verbetering van de fiets. Hierdoor zullen meer mensen de fiets als een reële alternatieve vervoerskeuze gaan zien.

Tenslotte zullen er producten van BBB Cycling worden ingezet op het Cycling Traffic Park wat in ontwikkeling is in Oeganda. In dit verkeerspark zullen jongeren spelenderwijs (met sport en spel) getraind worden in rijvaardigheid en verkeersveiligheid.