This page is not available in English. The news items on this page were written in 2008. By that time this website was only available in Dutch.

{youtube}JggqGlkArFw|300|225{/youtube}

 

26 november 2008
Cycling out of Poverty is gestart met het werven van fondsen voor een fietsmicrokredietproject in Rwanda. Na de genocide van 1994 maakt Rwanda flinke passen voorwaarts om het land weer op poten te zetten. Echter, in veel met name rurale gebieden zijn de gevolgen nog dagelijks merkbaar, bijvoorbeeld daar waar gezinnen zijn ontwricht doordat familieleden zijn ontvallen. De doelgroep van het fietsproject zijn rurale vrouwen, die veelal hun man verloren hebben en alleen voor de taak staan om het gezin te onderhouden. Zij kunnen via onze lokale partnerorganisatie La Nouvelle Vie een fiets kopen op afbetaling. Vanaf het moment van de eerste aanbetaling kunnen ze de fiets gebruiken om meer inkomen te genereren, zo de fiets af te betalen en zelf het gezinsinkomen te verhogen.