In Oeganda is het korte regenseizoen begonnen dus een uitgelezen periode om bomen te planten voor ons #ONEBIKETENTREES project. Het #OneBikeTenTrees project heeft als doel om naast het verbeteren van eerlijke en gelijke toegang tot werk en inkomen, onderwijs en gezondheidszorg in onze fietsprojecten ook bij te dragen aan de verbetering van de voedselzekerheid in de regio en het compenseren van CO2.


BIKE4SCHOOLGARDENS

Met support van o.a. Koppert Foundation, Addax & Oryx Foundation en Nile Farm ondersteunen we scholen in Oeganda met de ontwikkeling van schooltuinen: Bike4SchoolGardens

In dit project willen we bijdragen aan een betere voedselzekerheid in de regio en het compenseren van CO2. Dit doen we door ondermeer door schooltuinen te ontwikkelen, kennis over te brengen over duurzame agroforestry technieken en basisbeginselen en het planten van (voedsel)bomen.

In dit regenseizoen maken we gebruik van de regenval en planten we dus heel veel bomen. De scholieren leren over de verschillende boomsoorten, de waarde van de bomen en hoe ze deze bomen moeten verzorgen.

Een speciale boom die we planten en op de Nile Farm ook propageren is de breadfruit boom. De breadfruit boom wordt vaak gezien als een belangrijke oplossing van voedsel onzekerheid in tropische gebieden waar de boom goed gedeit en de hongersnood vaak het grootst is. Wij zijn trots om voorloper te zijn bij de ontwikkeling van breadfruit in Oeganda. Eén breadfruit kost 12,50 euro en voedt een hele generatie!