Dit jaar zijn we voor het gestart met het #OneBikeTenTrees project in Oeganda. Het #OneBikeTenTrees project heeft als doel om naast het verbeteren van eerlijke en gelijke toegang tot werk en inkomen, onderwijs en gezondheidszorg in onze fietsprojecten, ook bij te dragen aan de verbetering van de voedselzekerheid in de regio en het compenseren van CO2. Bomen, nemen niet alleen CO2 uit de lucht, maar produceren ook fruit, voer voor vee en zelfs brandhout.

Voor elke fiets die wij in Oeganda uitgeven gaan we daarom 10 trees-that-feed (bomen die eten/fruit, veevoer en/of brandhout produceren) planten. Met de voorgenomen aantallen fietsen die we uit willen geven in 2020 zullen we 3.500 bomen planten. Het idee is dat deze bomen een gezonde aanvulling vormen op het dieet, voer voor de dieren leveren, en bijdragen aan het stoppen van de klimaatverandering en het off-site verbruik van brandhout en houtskool tot nul verminderen.

We zijn zeer verheugd dat de Trees That Feed Foundation al 900 fruitbomen heeft toegezegd voor 2020. En we hopen van harte dat we nog meer supporters weten te vinden die ons willen ondersteunen met het #OneBikeTenTrees project.