Samen ervoor zorgen dat 150 meisjes in Kenia en Oeganda veilig met een fiets naar school kunnen. Dat is waar de beneFIETS actie van Stichting Cycling out of Poverty om draait.

Deze beneFIETS actie is voor alle leeftijden en vermogens. Kies een afstand die bij je past: 400, 200, 100 of 40 kilometer en fiets deze afstand in het lange weekend van Hemelvaart van donderdag 13 mei tot en met zondag 16 mei. Je mag zelf bepalen of je deze afstand in 4 dagen fietst (of 3 of 2) of zelfs in 1 dag. Dus jouw challenge ligt ergens tussen 400 kilometer in 1 dag tot 40 kilometer dauwtrappen op Hemelvaartsdag (of deze 40 kilometer over 4 dagen uitsmeren). Je mag ook zelf kiezen hoe je deze afstand fietst: op een racefiets, mountainbike, electrische fiets, bakfiets, SWAP-fiets, of zelfs op de rollerbank of indoortrainer in huis. Wil jij je van tussen 13 mei en 16 mei 2021 inzetten voor fietsen voor meisjes in Kenia en Oeganda? Schrijf je dan nu in voor Ride4School.

FIETSEN VOOR FIETSEN

Stichting Cycling out of Poverty ondersteunt scholieren, zorgmedewerkers, boeren en kleine ondernemers in Afrika met fietsen om betere toegang tot onderwijs, zorg, werk en inkomen te creëren. Sinds 2020 is Stichting Cycling out of Poverty gestart met de jaarlijkse #Ride4 beneFIETS actie tijdens het Hemelvaartweekend om een specifieke (doel)groep te ondersteunen met fietsen die het net iets meer nodig heeft dan anderen. Vorig jaar fietsten we voor fietsen voor zorgmedewerkers in Kenia en Oeganda die strijden tegen het Coronavirus. Stap dit jaar op de fiets om meisjes in Kenia en Oeganda uit te rusten met een fiets. Nu de scholen na de COVID-19 lockdown van bijna een jaar weer open zijn, komen veel meisjes namelijk niet meer terug naar school vanwege tienerhuwelijken en tienerzwangerschappen. De fiets is een incentive en tevens een oplossing voor het mobiliteitsprobleem (afstand vs tijd) om de meisjes weer in de schoolbanken te krijgen.