Vaders en moeders worden in deze coronacrisis opeens schoolmeester of schooljuf. Om de coronacrisis door te komen wilden wij graag dit interessante lespakket van ‘Goed Gezien!’ met jullie delen over de fietsambulance in Oeganda.

GOED GEZIEN!

In Goed gezien! reizen Sarah, Charlotte, Maureen en Jelle van Ketnet de wereld rond, op zoek naar slimme uitvindingen om problemen in ontwikkelingslanden aan te pakken. Samen met de kinderen steken ze de handen uit de mouwen om die uitvindingen te realiseren.

FIETSAMBULANCE IN OEGANDA

Zo reisde Ketnetter Jelle af naar Oeganda om samen met Kuzaifa de fietsambulance van Stichting Cycling out of Poverty (CooP-Africa) te bouwen. In de kleine afgelegen dorpjes van Oeganda geraken de mensen maar moeilijk in het ziekenhuis. Patiënten moeten soms urenlang wandelen naar de dichtstbijzijnde ziekenpost. Vooral voor zwangere vrouwen is dat een groot probleem, want velen van hen bevallen langs de kant van de weg. Samen met Kuzaifa bouwt Jelle in onze Green Hub Shop in Jinja, een fietsambulance die de mensen van het dorp veilig en snel in het ziekenhuis kan krijgen. Deze fietsambulance is onderdeel van ons Bike4Care programma.

UITZENDING GOED GEZIEN!

LESPAKKET

Bij elke Goed Gezien! aflevering hoort een uitgebreid lesdossier. Klik op deze link om het lespakket van de fietsambulance te downloaden.

DONEER

Een fietsambulance kost ca. 300 euro en helpt gemiddeld 5.000 mensen in geisoleerde gebieden aan een goedkoop en efficient vervoersysteem in noodgevallen, zoals bij bevallingen. Klik hier om een donatie te doen of kijk hier naar de andere mobiliteitshulpmiddelen die lokaal in de Gren Hub Shops in Oeganda en Kenia, met lokaal personeel en lokaal aanwezige materialen geproduceerd worden.