Binnenkort willen we 26 palliatieve zorgverleners van Rays of Hope Hospice Jinja een fiets geven, als onderdeel van ons Bike4Care programma in Oeganda waarin we in 2020 in totaal 50 gezondheidsvrijwilligers en zorgverleners voorzien van een fiets. Deze zorgverleners van Rays of Hope Hospice Jinja bezoeken in het bijzonder vrouwen met kanker en bedlegerig zijn.

Een van de zorgverleners vertelt: “De meeste vrouwen hebben niet alleen hevige pijn, maar ondervinden ook andere moeilijke en vernederende symptomen van baarmoederhalskaner, zoals fistels, incontinentie, hevig bloeden en stinkende etterende wonden. Deze vrouwen zijn te arm om behandeling en luiers te betalen en worden geïsoleerd in donkere kamers, beschaamd en bang voor de vuile afscheiding en vlekken op hun rokken, jurken en beddengoed.”