Fiets jij 23 mei met de nationale Fiets naar je Werk Dag naar je werk? Doe mee met onze actie #FietsenvoorFietsen en maak kans op één van de 25 ‘Even naar de Evenaar’ boeken van wereldfietser Frank van Rijn. Meedoen is simpel!

Fiets naar je werk

Donderdag 23 mei wordt alweer de 13e landelijke ‘Fiets naar je Werk Dag’ georganiseerd. Naar verwachting zullen er zo’n 30.000 mensen zich aanmelden en die dag naar het werk fietsen. Heb jij je nog niet aangemeld? Klik dan hier en meld je aan.

Het doel van deze Fiets naar je Werk Dag en de #FietsenvoorFietsen actie is om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de fiets als vervoermiddel naar het werk en om mensen bewust te maken van de kracht van een fiets. Dat fietsen goed is voor het milieu en voor je gezondheid weten we allemaal wel. Maar, dat een fiets een wereld van verschil maakt in de armste landen van deze wereld, daar zijn wij ons minder bewust van.

Als je je officieel aanmeld als deelnemer voor Fiets naar je Werk Dag, ook voor mensen die altijd al naar hun werk fietsen of een aantal kilometers op een deelfiets afleggen vanaf een station of P+R, dan maak je kans op leuke prijzen. Maar je kunt ook nog eens het goede doel ondersteunen. Geheel vrijblijvend kun je namelijk, bij inschrijving, jouw bespaarde autokosten doneren aan de fietsprojecten van Cycling out of Poverty.

Fietsen voor fietsen

Met de actie #FietsenvoorFietsen hoef je alleen maar een foto van jezelf op de fiets naar je werk (of sportclub, boodschappen doen, kinderen ophalen) te delen op Instagram, Facebook of Twitter met #eenfietsmaakthetverschil en #fietsenvoorfietsen. De actie loopt vanaf 16 mei tot en met 23 mei.

Onder de deelnemers verloten we 25 ‘Even naar de Evenaar’ boeken van wereldfietser Frank van Rijn. Iedereen die fietst kan een foto posten. En dankzij jouw donatie van de bespaarde autokosten en/of jouw deelname aan de #fietsenvoorfietsen actie help je Stichting Cycling out of Poverty scholieren, gezondheidsvrijwilliger, boeren en kleine ondernemers letterlijk en figuurlijk in het zadel.

De winnaars worden in de week van 27 mei bekend gemaakt.

Vragen over de #FietsenvoorFietsen actie

Mail naar info@coop-africa.org.