De scholen zijn weer open na de ‘zomervakantie’! Gefeliciteerd Vivian Achieng (15 jaar) met je nieuwe fiets. Vivian loopt elke dag meer dan 2 uur naar school, met deze fiets komt ze elke dag uitgeruster en sneller op school, waardoor ze beter kan presteren in de klas. Hartelijk bedankt Bertha de Wild en Ans Smits voor het inzamelen van het geld voor deze fiets, met de rommelmarkt in Elst!

Bike4School

In maart en april zullen ook andere leerlingen van deze school en andere scholen rondom Kisumu, Kenia fietsen ontvangen. Veel kinderen op het platteland van Afrika moeten uren lopen om naar school te gaan, dus een deprimerend aantal kinderen gaat niet naar school, of zijn vaak te laat of afwezig, vooral meisjes, die vaak urenlang thuis werken. Voor een gezonde ontwikkeling is gelijke toegang tot scholing een must.

DONEER EEN FIETS