Een van de maatregelen die de Oegandese overheid nam in het afremmen van de verspreiding van het Corona-virus was het sluiten van de scholen. Sinds eind maart zijn alle scholen in Oeganda dicht, en het ziet er niet naar uit dat ze snel weer open gaan. Scholieren proberen thuis schoolwerk te doen met behulp van tv, radio, krant en lesmateriaal dat via de dorpshoofden wordt verspreidt. Net voordat de scholen dicht gingen, kreeg een aantal scholieren een Bike4School fiets van CooP-Uganda. Hoe gebruiken zij de fiets, nu er geen school is?

We vroegen het aan Mustafa. Hij zegt: “Ik ben Gazimba Mustafa. Ik dank CooP-Uganda voor de fiets die me helpt om naar school te gaan. Maar door het Corona virus kan ik niet naar school tijdens de lockdown. Maar ik gebruik de fiets om naar de markt en naar winkels te gaan om spullen voor thuis te kopen. Ik beloof CooP-Uganda dat ik mijn schoolwerk maak om de beste resultaten te behalen in klas, de fiets zal me helpen om op tijd op school te zijn. Heel erg bedankt CooP-Uganda. ”