DE CIRKEL VAN ARMOEDE DOORBREKEN MET EEN FIETS

In Kenia en Oeganda zijn lange afstanden een grote belemmering om naar school te gaan, gezondheidszorg te bereiken, naar de markt te gaan en om voor een inkomen te zorgen. De vervoersmogelijkheden zijn minimaal en zorgen ervoor dat de meeste mensen in Afrika zijn aangewezen op lopen. Hierdoor blijft de cirkel van armoede grotendeels in stand.

ONZE TOEGANGS- & MOBILITEITSAANPAK

Cycling out of Poverty (CooP-Africa) ondersteunt kinderen, gezondheidswerkers, boeren en ondernemers in Kenia en Oeganda met fietsen, zodat zij daarmee de toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, werk en inkomen kunnen verbeteren. We promoten al meer dan 10 jaar een fietsklimaat, waarbij alle bewoners profiteren van een toegankelijke, veilige, klimaat-vriendelijke en inclusieve gemeenschap.

ONS DOEL VOOR 2024

>1.000 MENSEN VOORZIEN VAN EEN FIETS IN DE STRIJD TEGEN ARMOEDE.

En dit doen we middels 3 mobiliteitsoplossingen op maat:

  • Bike4School: Hoe verder kinderen van school wonen, hoe kleiner de kans dat ze naar school gaan, vooral bij meisjes. Fietsen helpen scholieren om naar school te gaan, hun talenten te ontwikkelen en aan een betere toekomst.
  • Bike4Care: Met een fiets redden gezondheidswerkers levens. Ze zorgen voor zwangere vrouwen, babies en kleine kinderen, werken aan de bestrijding van epidemieën en malaria, geven voorlichting over gezondheid en voeding en bezoeken patiënten aan huis.
  • Bike4Work: Met een fiets kunnen boeren en ondernemers meer vervoeren, hun actieradius vergroten en meer geld verdienen voor hun levensonderhoud en hun families.

UW HULP IS HARD NODIG

Doneer direct aan deze actie en vraag anderen dit ook te doen


STEUN COOP-AFRICA OP EEN ANDERE MANIER