Na ca. 30 jaar geen wielerronde in Woudenberg werd afgelopen zaterdag weer de Wielerronde Woudenberg gereden. Niet alleen de landelijke amateurs koersden door het dorp, maar ook de lokale helden en niet te vergeten de skaters en uiteraard de jongeren die in de Dikke Banden Race racete om de prijzen.

Van een deel van de sponsoropbrengsten steunt Wielerronde Woudenberg de fietsprojecten van Cycling out of Poverty (CooP-Africa). Wij ontvingen maar liefst 2.165 euro, waarmee we 14 fietsen uit kunnen geven. Fietsen die de toegang verbeteren tot basisbehoeften en -diensten, zoals onderwijs, gezondheidszorg, werk en inkomen.

De fietsburgemeester van Utrecht en oud-wielrenster, Belle de Gast, reikte de prijzen uit bij Wielerronde Woudenberg en representeerde Cycling out of Poverty – CooP-Africa.

Hartelijke dank aan de organisatie en alle sponsoren! Met jullie steun zijn we weer een stap dichterbij de #1000fietsen per jaar in de strijd tegen armoede.


Elk jaar meer dan 1000 mensen voorzien van een fiets in de strijd tegen armoede