Tijdens de festiviteiten rondom het 100-jarig bestaan van Rotary in Nederland maken de Rotaryclubs van Nijmegen van de gelegenheid gebruik om aandacht te vragen voor de actie Rotary United for 1000 bicycles. In de ‘Rotary United for 1000 bicycles‘ actie slaan Rotaryclubs de handen ineen en vormen een (fiets)ketting om geld in te zamelen voor fietsen voor kinderen, jongeren en volwassenen in Oeganda en Kenia voor betere toegang tot onderwijs, zorg, werk en inkomen.

In dit filmpje van Rotary Club Rijk van Nijmegen leggen we de actie uigebreider uit:


100 JAAR ROTARY IN NEDERLAND

In 2023 bestaat Rotary 100 jaar in Nederland. De viering van dit jubileum startte op 28 januari in Amsterdam. En momenteel gaat een speciale Rotary bakfiets van Trek in een nationale fietsestafette van Rotary District naar Rotary District van Club naar Club.


ROTARY CLUBS NIJMEGEN IN ACTIE

Met de aankomst van de fietsestafette in Rotary District 1550 slaan de Rotary Clubs van Nijmegen (Rijk van Nijmegen, Nijmegen, Nijmegen-Zuid en Nijmegen Stad & Land) de handen ineen en steunen zij de ‘Rotary United for 1000 bicycles’ actie. Zaterdagochtend 26 augustus komt de bakfiets van Bemmel naar Nijmegen en ’s middags fietsen ze met zo’n 20 leden van Nijmegen naar Cuijk. Tussendoor van twaalf tot twee uur staan ze op Mariënburg in Nijmegen-centrum om aandacht te vragen voor CooP-Africa en de ‘Rotary United for 1000 bicycles’ actie.

Deze actie doen wij gezamelijk. We vragen ook andere afdelingen in Nederland om hierbij aan te haken. Onze ambitie is uiteindelijk om zoveel geld in te zamelen dat er duizend fietsen in Afrika uitgedeeld kunnen worden“, aldus Vincent Paes, voorzitter van de afdeling Rijk van Nijmegen.


ALS ROTARIAN DIRECT DONEREN AAN ROTARY UNITED FOR 1000 BICYCLES?

Middels deze Tikkie QR code speciaal voor Rotary United for 1000 bicycles kunt u ook direct een bijdrage doen als Rotarian.

Klik hier om direct te doneren