Vanaf het prille begin van Cycling out of Poverty is het Stedelijk Gymnasium Nijmegen trouw supporter van onze Bike4School fietsprojecten in Afrika. Een ware Proud Ambassador dus in onze ogen!

Sinds 2000 organiseert het Stedelijk Gymnasium Nijmegen een sponsorloop waarmee onder andere de fietsprojecten van Cycling out of Poverty worden ondersteund. Leerlingen van de eerste klassen rennen rondjes in het tegenover de school gelegen, door Frank Boeijen bezongen, Kronenburgerpark. Daarmee halen zij geld op voor een aantal goede doelen die hen na aan het hart ligt. Al sinds het jaar dat Cycling out of Poverty is opgericht (in 2007), gaat een deel van de opbrengst van de sponsorloop naar de fietsprojecten in Afrika.

Het project Bike4School van Cycling out of Poverty is gekozen vanwege de ondersteuning aan leeftijdsgenoten in landen waar kinderen het niet zo gemakkelijk hebben als onze leerlingen. Dat maakt hen extra gemotiveerd.

John Schrooten, LO-docent Stedelijk Gymnasium Nijmegen

200 fietsen voor scholieren in Afrika

In al die jaren hebben de eersteklasleerlingen van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen ruim 200 fietsen voor hun leeftijdsgenoten in Afrika bij elkaar gerend. Het is mooi om te zien dat het de leerlingen om meer gaat dan ‘rondjes rennen voor het goede doel’. Ze kunnen zich erg inleven in uitdagingen die hun leeftijdsgenoten in Afrika ondervinden. Want stel je voor dat je dagelijk 10 kilometer naar school moet lopen! Lopend doe je hier 2 uitputtende uren over. Op de fiets doe je dit op je gemak in ruim een half uurtje. Dus de impact van een fiets is hen al snel duidelijk. En hoe mooi is het dan dat leeftijdsgenoten in Nederland op deze manier zich in kunnen zetten voor leeftijdsgenoten in Afrika door geld in te zamelen voor een fiets. Een fiets die het verschil maakt tussen wel of niet naar school gaan, wel of niet de toekomst tegemoet gaan met een diploma.

Proud Ambassador

Vandaag ontving Cycling out of Poverty wederom een cheque twv 1.480,15 euro, uit handen van de organisatie van de sponsorloop. Dit in het bijzijn van alle eersteklasleerlingen. Leerlingen die nog niet geboren waren toen het Stedelijk Gymnasium Nijmegen voor het eerst de sponsorloop voor Cycling out of Poverty (CooP-Africa) organiseerde (en de leerlingen van toen (2007) kunnen nu al wel arts, psycholoog of advocaat zijn…).

Een bijzonder moment dus om ook de organisatie en het Stedelijk Gymnasium Nijmegen die waardering te geven die het verdiend. Uit handen van Luuk Eickmans ontvingen LO-docenten Petra van Raalten, Hendrik Venema en Koen Kroeze de Proud Ambassador pin van Cycling out of Poverty. Een blijk van waardering voor hun jarenlange steun aan de fietsprojecten van Cycling out of Poverty. En natuurlijk ook voor de (oud-)LO-docenten die er niet bij waren vandaag: John Schrooten, Riske Jansen en Ton de Graaff.

< Kijk hier voor alle Proud Ambassadors

Kom ook in actie als school

Door de jaren zijn er vele scholen geweest die eenmalig of een aantal keer in actie kwamen voor de Bike4School projecten van Cycling out of Poverty, waaronder het Gerrit Komrij College in Winterswijk, het Citadel College in Nijmegen, het Liemers College in Zevenaar, De Marang in Angeren en Campus Sint-Ursula in Lier.

Ben jij leerling of docent op een school en wil jij ook in actie komen op school voor het Bike4School programma van Cycling out of Poverty? Neem dan contact op met Luuk Eickmans (luuk@coop-africa.org) of lees meer op onze website.