Om de prestaties, het doorzettingsvermogen en de toekomst van vrouwen over de hele wereld te vieren, organiseerde Cycling out of Poverty een meisjes- en vrouwen fietsrace ter ere van International Women’s Day (Wereldvrouwendag) in Jinja, Oeganda.

De fiets is iconisch geweest in de strijd van vrouwen voor vrijheid en zelfbeschikking. Via ons #Bike4School programma kunnen meisjes op de fiets naar school. De fiets versterkt de eigenwaarde en onafhankelijkheid van deze tienermeisjes. Via ons #Bike4Work programma empoweren we vrouwen. Fietsen geeft vrouwen vrijheid. Vrouwen op de fiets zijn niet langer afhankelijk van mannen, Ze kunnen komen en gaan wanneer zij willen. Via ons #Bike4Care programma steunen we zorgvrijwilligers die op de fiets betere thuiszorg kunnen bieden. Dit is vaak levensreddende zorg voor zwangere vrouwen en kinderen omdat ze nu tijdens de zwangerschap gemonitor worden en bevallen onder professionele zorg.

We geloven echt in de kracht van de fiets en in meisjes en vrouwen op de fiets die gemeenschappen transformeren. De fietsrace heeft ons zeker woman & girl power laten zien! Prijzen waren er voor meisjes onder 13, 13-20 en 21 jaar en ouder. De jongste deelnemer was 10 en de oudste 50. Maar ze waren allemaal winnaars en kregen allemaal een boom kado om te planten voor de toekomst.