Na de successen en de geleerde lessen van het opzetten van Green Hub Kenya in Kisumu hopen we ook in fietsfabriek in Oeganda op te kunnen zetten. Green Hub is een sociale fietsondernemingen die bestaat uit drie afdelingen: een fietsproductie werkplaats, een fietsreparatie werkplaats/winkel en een distributiecentrum van levensverbeterende producten. Green Hub ontwikkelt fantastische producten die de mobiliteit van veel mensen zal verbeteren, zoals fietskarren, fietsambulances, bakfietsen, fietsen en rolstoelen.

Maar daarnaast worden er ook verdeeld over de drie afdelingen banen en leerwerkplaatsen gecreeerd en zal de winst van deze sociale onderneming volledig ten goede komen aan de primaire fietsinterventies: Bike4School, Bike4Care en Bike4Work.

In 2015 is er een provisorische werkplaats gecreëerd, ingericht en uitgerust. Het plan is om in 2018 te verhuizen naar een nieuwe ruimere, meer geschikte en permanente locatie waar we in eerste instantie kunnen starten met een dubbele 40ft container fietswerkplaats. CooP-Uganda heeft deze week 2 locaties bezocht van 1.500 m2 en 2.800 m2. Beide locaties zouden uitermate geschikt zijn voor het realiseren van de fietsfabriek. De kleinere locatie met bestaand gebouw kost UGX 330,000,000 (ca. EUR 82.500) en de grote (nog te ontwikkelen) locatie kost UGX 170,000,000 (ca. EUR 42.500). CooP-Africa streeft ernaar om CooP-Uganda te kunnen ondersteunen met EUR 45.000, zodat zij in 2017 nog de grote locatie kunnen aankopen om in de jaren ernaar dit te ontwikkelen als fietsfabriek. Maar met die ruimte is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een fietspark voor schoolkinderen te ontwikkelen zodat kinderen die naar school gaan getraind worden in rijvaardigheid en verkeersveiligheid. Kom in actie, organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop voor Oeganda of doneer aan CooP-Africa.