This page is not available in English. The news items on this page were written in 2007. By that time this website was only available in Dutch.

Afgelopen september was de tweede fietsenuitgifte in Oeganda gepland. Vanwege de hevige overstromingen in een groot gedeelte van Afrika moest deze fietsenuitgifte helaas worden uitgesteld. De wegen naar het noorden van het land, waar de fietsen zouden worden uitgegeven, waren lange tijd slecht begaanbaar.
Inmiddels is de wateroverlast afgenomen. Op 12 november 2007 heeft de fietsenuitgifte alsnog kunnen plaatsvinden. Onze lokale partnerorganisatie FABIO heeft 75 fietsen uitgegeven. 50 fietsen zijn gedoneerd door de Lionsclub Nijmegen. De Lionsclub heeft met een bridgetoernooi in maart en een golftoernooi in september van dit jaar geld bij elkaar gebracht voor fietsen in Oeganda. Daarnaast zijn er 25 fietsen gekocht van de opbrengst van de eerste fietsenuitgifte in mei 2007. Immers, de vrouwen die in mei een fiets hebben ontvangen hebben de afgelopen maanden deze fietsen afbetaald. Van dit geld heeft FABIO weer nieuwe fietsen gekocht.
De vrouwen zijn juist nu, na de overstromingen extra blij met de fietsen. Patrick van Fabio bericht: “The region was declared a disaster region due to the floods that struck the area for over a month. Houses, property and infrastructure such as roads and bridges were destroyed. The cost of living in Katakwi increased due to the floods. The women were grateful for the bicycles and were confident that if the grounds stabilized, they would be able to make a better livelihood with the bicycles.”