Jinja is een stad met ongeveer 90.000 inwoners in het zuidoosten van Oeganda aan de Bron van de Nijl. Als gevolg van COVID-19-maatregelen en om mogelijke toenames van gemotoriseerde verkeerscongestie tegen te gaan, bekijkt Jinja, net als talloze andere steden over de hele wereld, naar de potentie van het promoten van fietsen als potentiele oplossing.

Cycling out of Poverty Foundation (CooP-Africa), in samenwerking met Mobycon, hielp bij het ontwikkelen van een plan voor het creëren van een netwerk van pop-up fietspaden in Jinja, waardoor uiteindelijk een veilige, plezierige vervoersoptie voor de stad kan worden gecreëerd.

We willen nu proberen om voor 31 december 2020 20.000 euro aan fondsen in te zamelen om de eerste 2 kilometer fietspad in Jinja, Oeganda aan Kiira Road te implementeren.

U kunt een stuk fietspad adopteren à 100 euro per 10 meter.