Heb jij ooit 5 kilometer of meer naar school moeten lopen. De scholieren in Nederland moeten er niet aan denken… 1 uur of meer heen en diezelfde afstand terug, dat is hun toch echt te veel. Om 6.00u(!) opstaan om naar school te gaan … Echt niet! Daarom gaan de meeste scholieren in Nederland op de fiets naar school, maar zij hebben ook de vrijheid om te kiezen voor een scooter, openbaar vervoer of zelfs met de auto.

De scholieren in Oeganda hebben geen keuze en lopen vaak uren naar school en verliezen daarmee elke dag kostbare tijd. Soms zoveel tijd dat zij vroegtijdig de school verlaten omdat zij anders niet de huishoudtaken kunnen doen die van hun verwacht worden. Een fiets maakt het verschil! Met een fiets besparen ze reistijd en kunnen zij goed onderwijs en huishoudtaken combineren.

#100dagen100fietsen

Kom nu in actie en help ons om 100 meisjes in Kenia en Oeganda na de schoolvakantie in het zadel te helpen. Kom in actie, stuur een berichtje of doneer direct (en klik op de foto).