A bike delivers on the Global Goals

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) zijn 17 doelen opgesteld door 193 landen van de Verenigde Naties, voor een betere wereld in 2030. De fiets/fietsen draagt wereldwijd rechtstreeks bij aan het realiseren van 14 van de 17 doelen. In de serie “A bike delivers on the Global Goals’ zal Stichting Cycling out of Poverty laten zien hoe de fiets een verschil maakt en bijdraagt aan een betere wereld. Deze aflevering zijn wij in Oeganda en zien we dat toegang tot onderwijs in Afrika geen vanzelfsprekendheid is en horen we de uitdagingen die (vooral) meisjes ondervinden bij het naar school gaan. En tegelijkertijd bespreken we de rol die een fiets speelt bij het overwinnen van deze uitdagingen.

“Wij kunnen, wij moeten, de eerste generatie zijn die een einde brengt aan extreme armoede en klimaatverandering. Een generatie die vastberaden is om onrecht en ongelijkheid in de wereld te bestrijden. Wij zijn fietsliefhebbers. Laten we allemaal kijken naar de impact van een fiets en vervolgens actie ondernemen, in Nederland, Belgie of elders in de wereld. We have no time to waste! Leave No One Behind!”

KOM IN ACTIE!

lees verder