Vier leerlingen van het Gerrit Komrij College in Winterswijk, Roos van Bree, Claartje Lingbeek, Luc Walterbos en Pierre Lievers zijn eerder dit jaar uitverkozen tot ambassadeur van CooP-Africa om vooral het Bike4School programma te promoten. Afgelopen week waren deze ambassadeurs in Kenia om met eigen ogen te aanschouwen wat de kracht van de fiets is voor scholieren in Afrika. Na een dag meegelopen te hebben op een school in Kisumu schreven ze het volgende op hun blog: “Voor bijna elke leerling is de enige optie om op school te komen een tocht van meer dan 1 uur te voet. Naast deze lange wandeltocht in de hitte op een schooldag van bijna 12 uur lang moet er ook nog huiswerk worden gemaakt, geleerd en bijgesprongen worden in het huishouden. Al deze taken zijn onmogelijk te combineren met zulke lange schooldagen. Leerlingen komen in de avond laat thuis, hebben nauwelijks licht en zijn dus niet in staat om nog aan hun huiswerk te gaan. Dit zorgt natuurlijk voor mindere schoolprestaties. Een fiets is hiervoor een uitstekende oplossing! Nee, dit is geen propaganda voor Bike4School, maar de werkelijkheid die wij zelf hebben mogen ervaren vandaag.” Steun een scholier in Afrika en doneer aan Bike4School.