This page is not available in English. The news items on this page were written in 2008. By that time this website was only available in Dutch.

In Oeganda is een start gemaakt met een nieuw project gericht op schoolkinderen. 50 kinderen in het (voor)laatste jaar van hun middelbare schoolopleiding krijgen via onze lokale organisatie FABIO een fiets. Het gaat om kinderen in het Katakwi district in het noordoosten van Oeganda. Hier wonen veel mensen in kampen vanwege de onrusten in het verleden. De afstand die schoolkinderen hier moeten afleggen naar school is erg groot. En omdat veel kinderen een grote bijdrage leveren in de huishoudelijke taken (zoals water en sprokkelhout halen) is de tijd die ze dagelijks kwijt zijn met het te voet naar school gaan vaak een belemmering. Dit resulteert erin dat een groot aantal kinderen vroegtijdig de school verlaat. En dit is jammer,
want een goede opleiding biedt hun een betere kans op de arbeidsmarkt. Deze week hebben 24 Oeganese scholieren in het Katakwi district een fiets ontvangen. Het betreft scholieren die meer dan 6 mijl (bijna 10 km) naar school moeten lopen. Over een paar weken worden er nog eens 26 uitgegeven.