De gevreesde nieuwe coronagolf is aangebroken in Oeganda. Terwijl in Nederland en de rest van Europa en Noord-Amerika steeds minder mensen besmet raken met het coronavirus, vooral door de hoge vaccinatiegraad, is in Afrika een nieuwe golf begonnen. Op 18 juni 2021 kondigde President Museveni een nieuwe lockdown aan om de verspreiding van het coronavirus terug te brengen. Er komen mondjesmaat COVAX-vaccins binnen, maar de aantallen die momenteel binnenkomen zetten nog geen zoden aan de dijk (nog geen 1% van de bevolking in gevaccineerd).

President Museveni: “At this critical moment, I wish to call upon all the leadership structures throughout the country. Every village has community health workers known as Village health teams (VHTs) who are in touch with families and keep records on the health status of the villages. For example they know how many people are in the village, how many are pregnant, how many children etc. These VHTs should now be leveraged to increase population awareness, support for SOPs and affected households.”

De nieuwe lockdown moet dus de verspreiding van het coronavirus zo snel mogelijk stoppen om erger te voorkomen. Wederom zullen de zorgvrijwilligers in de dorpen een cruciale rol spelen. Deze zorgvrijwilligers moeten voorlichting geven, de huishoudens ondersteunen bij het volhouden van de opgelegde coronamaatregelen en levensreddende zorg blijven bieden. Dus na ons succesvolle #CoronaFiets initiatief in 2020, toen we 476 zorgvrijwilligers hebben kunnen voorzien van fietsen, maken we ons op voor #CoronaFiets 2.0.

Geef aan het #CoronaFiets Fonds en help zorgvrijwilligers in Oeganda in het zadel.

Ook alle opbrengsten van onze sociale ondernemingen Bikeventures en Green Hub Shop zullen ook volledig ten goede komen aan het CoronaFiets Fonds.