Meer dan 16.000 mensen namen deel aan de Covid-19 versie van Fiets naar je Werk Dag op 24 september 2020. Dit jaar was er vanwege het vele thuiswerken ivm corona ook het nieuwe #thuiswerkrondje. Dit waren er weliswaar 25% minder dan in 2019, maar toch fantastisch om zoveel mensen in de pedalen te zien en dat fietsen populair blijft.

Recordbedrag bij elkaar gefietst

Ondanks het mindere aantal deelnemers zijn er wel maar liefst zeventig fietsen bij elkaar gefietst die het verschil gaan maken in Oeganda! Er is namelijk in 2020 een recordbedrag van bijna € 10.500 bij elkaar gefietst met alle donaties van deelnemers. Daar zij wij heel blij mee! Met dit bedrag kunnen wij zeventig boeren en ondernemers in het dorp Buyala in Oeganda letterlijk en figuurlijk in het zadel helpen met een nieuwe fiets. Hiermee kunnen zij sneller en makkelijker op (meerdere) markten hun waren aanbieden. Ook verschaft het een betere toegang tot watervoorzieningen.

Hartelijk dank!

We willen alle 16.171 deelnemers van #fietsnaarjewerkdag 2020 bedanken voor hun deelname en donatie aan het #Bike4Work fietsproject van Cycling out of Poverty in Oeganda. Doneren kan overigens nog steeds via Tikkie. #eenfietsvooriedereen #eenfietsmaakthetverschil

Tot volgend jaar

Er is inmiddels ook al een nieuwe datum geprikt voor volgend jaar. Noteer je alvast: 20 mei 2021?