Alle kinderen in Oeganda zouden voor hun eerste verjaardag 5 vaccinaties moeten ontvangen. Getrainde gezondheidswerkers bieden routinematige immunisatieservices aan in geselecteerde gezondheidsinstellingen en
community outreach-sites. Er worden ook aanvullende periodieke immunisatieactiviteiten georganiseerd om de overdracht en verspreiding van ziektes zoals polio te voorkomen door de immuniteit van de bevolking te versterken.

DE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS MAKEN HET MOEILIJK OM ALLE KINDEREN TE BLIJVEN VACCINEREN

Te midden van alle COVID-19-gerelateerde vergrendelingen en maatregelen is het niet altijd even makkelijk om het vaccinateprogramma te blijven uitvoeren. Gelukkig zorgt UNICEF voor de levering van voorraden van vaccinaties voor kinderen om ononderbroken immunisatieservices te kunnen garanderen. Maar het informeren en mobiliseren van de families met kinderen door de gezondheidswerkers is nog steeds een grote uitdaging. Door het gebrek aan vervoer kunnen de coordinatoren en mobilisatoren niet of moeilijk bij hun werkplekken en in de communities komen. Het is cruciaal dat de kinderen geimmuniseerd worden om de immuniteit van de bevolking te versterken en hoge kindersterfte cijfers te voorkomen. Cycling out of Poverty rust daarom deze belangrijke schakels in het immunisatieproces uit met fietsen uit het #CoronaFiets Fonds. Deze #CoronaFiets zorgt ervoor dat de immunisatieservices ononderbroken door kunnen gaan.

VACCINATIE-COORDINATOREN EN -MOBILISATOREN ONTVANGEN #CORONAFIETS