Het coronavirus dreigt voor miljoenen mensen wereldwijd, en in het bijzonder in het Zuiden, de fatale klap te worden in een opeenstapeling van crises. Van de sprinkhanenplaag, grote droogtes en overstromingen door een overvloed aan regen, ebolavirus tot MERS-Cov bij kamelen in Kenia. We kunnen dit niet laten gebeuren. Bijna 200 Belgische organisaties en initiatieven, waaronder Cycling out of Poverty Belgium vzw, dringen aan op duurzame oplossingen gebaseerd op solidariteit en schreven een gemeenschappelijk statement.

ZIEK? BEL MET JE DOKTER.

Een dokter? Waar? De meerderheid van mensen in Kenia en Oeganda zijn voor toegang tot zorg aangewezen op gezondheidsvrijwilligers. Vrijwilligers uit de gemeenschap die zorg kunnen dragen voor basiszorg, voorlichting en begeleiding bij bijvoorbeeld zwangerschappen. Maar door het coronavirus worden zij zeer beperkt in hun mobiliteit. Er is geen openbaar vervoer, geen privevervoer, dus zijn zij aangewezen op de benenwagen. En dat terwijl juist in deze tijden een belangrijke rol zouden moeten vervullen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus door mensen voorlichting te geven over het virus.

HELP ZORGVERLENERS IN HET ZADEL

Cycling out of Poverty heeft daarom het #CoronaFiets Fonds in het leven geroepen. Een fonds waaruit we gezondheidswerkers en leden van het Covid-19 Task Force in Oeganda uitrusten met fietsen zodat zij elk hun waardevolle bijdragen kunnen leveren in de strijd tegen het coronavirus. Of het nu gaat om voorlichting geven, testen op Covid-19, monitoren van huiselijk geweld en zwangerschappen of het orde houden in de gemeenschappen. Doneer nu!

Je kunt ook direct jouw donatie overmaken naar:

Cycling out of Poverty Belgium vzw
o.v.v. CoronaFiets
IBAN BE42523081002654
te Borgerhout