Namens de gezondheidsvrijwilligers in Kenia en Oeganda, die in de frontlinie werken om Corona te stoppen, willen wij in deze moeilijke tijden een extra verzoek doen om het Bike4Care programma te ondersteunen zodat wij deze gezondheidsvrijwilligers uit kunnen rusten met een fiets.

GEZONDHEIDSVRIJWILLIGERS VECHTEN TEGEN CORONA IN DE DORPEN VAN KENIA EN OEGANDA

In de afgelopen dagen heeft Covid-19 ook Kenia en Oeganda bereikt. De scholen zijn gesloten en de mensen worden teruggestuurd naar het dorp. Mensen worden overladen met corona-updates, waaronder veel nepnieuws, dat angst en onverantwoordelijk gedrag veroorzaakt. Gezondheidsvrijwilligers uit de gemeenschap worden opgeleid om op deze epidemieen en pandemieen te reageren. In tijden van het pandemische coronavirus nemen zij de belangrijke taak op zich om de mensen te informeren en te sensibiliseren wat ze wel en niet moeten doen en om Corona-gevallen op te volgen. Ze vechten om de verspreiding van corona in de dorpen te vertragen en om verkeerde informatie en angst weg te nemen.

Cycling out of Poverty Foundation wil daarom haar Bike4Care programma sneller uitrollen om meer gezondheidsvrijwilligers uit te rusten met fietsen. We doen daarom een beroep op jullie steun.

Elke bijdrage helpt!