Vandaag is de collecte werelddiaconaat van Kerk in Actie. Met opbrengst van de collecte steunt Kerk in Actie een Bike4Care project van CooP-Africa.

Kenia heeft een systeem van vrijwillige gezondheidswerkers. Zij zijn door de overheid getraind in het herkennen van bepaalde ziektes, kunnen vragen over voeding en hygiëne beantwoorden en geven voorlichting. Deze gezondheidswerkers leggen huisbezoeken af bij gezinnen in de meer afgelegen dorpen. Meestal moeten ze lopen, waardoor het aantal huisbezoeken op een dag beperkt is. Openbaar vervoer is er nauwelijks of is duur. Op de fiets kunnen ze meer gezinnen op een dag bezoeken en sneller ter plaatse zijn als hun hulp dringend nodig is. Dankzij de fiets is de gezondheidszorg van mensen op het platteland van Kenia sterk verbeterd.

Wilt u dat CooP-Africa in 2015 meer gezondheidswerkers op de fiets kan helpen? Steun dan het Bike4Care project.