CooP-Africa streeft ernaar om onze baten zo efficiënt mogelijk in te zetten voor de fietsinterventies ten behoeven van ondernemers, scholieren en gezondheidswerkers in Afrika. Uiteraard worden er kosten gemaakt voor overhead zoals voor fondsenwerving. U kunt hierbij denken aan communicatiekosten en salariskosten. Hierover willen we transparant zijn naar u toe. 

 

Het percentage van inkomsten dat wordt uitgegeven aan fondsenwervingskosten komt al jaren niet boven de 10% uit, terwijl het gemiddelde fondsenwervingspercentage van goede doelen met CBF-keur tussen de 15% – 16% ligt. In het beleidsplan streeft CooP-Africa ernaar om de totale overheadskosten onder de 15% te houden van de totale uitgaven. 

Salaris directeur
De goede doelen sector hanteert een door VFO opgesteld wegingsmechanisme voor het vaststellen van een passende beloning. “Het gemiddelde jaarsalaris van een directeur bedroeg in 2012 € 97.091, variërend van gemiddeld € 83.500 bij kleine organisaties tot gemiddeld € 112.000 bij grote organisaties” (bron: VFI.nl). Het bestuur is van mening dat het gemiddelde van € 83.500 een absolute boven norm is voor het jaarinkomen van de directeur van CooP-Africa. Het totale jaarinkomen (bruto-jaarsalaris, vakantiegeld, eindejaarsuitkering en variabele beloning) voor de directeur van CooP-Africa wordt in de periode van het beleidsplan 2014-2016 door het bestuur vastgesteld op € 30.000 voor 16 uur per week met een jaarlijkse salarisverhoging/indexering van 5%. Omgerekend naar 1 FTE bedraagt dit € 78.750. Dit bedrag is ruim onder het gemiddelde in sector en de maximumnorm van € 158.000 die in de beloningsregeling van VFI staat.